.......................................[* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *]
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης: Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


| 02 Φεβ. 2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Βήμα Fm, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λειτουργία της αστυνομίας, επαναλαμβάνοντας πως θα αποδεσμευτούν 1.500 έως 2.000 αστυνομικοί από τη φρούρηση προσώπων - στόχων. Ακόμη αναφέρθηκε στον θεσμό του “αστυνομικού της γειτονιάς” και τις πεζές περιπολίες, αλλά και στη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις.


“Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί”, είπε ο Γιάννης Πανούσης προσθέτοντας πως “ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500- 2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν”.
Όταν ρωτήθηκε για τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις, τόνισε πως “αυτά πρέπει να τελειώσουν” και πρόσθεσε: “Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς. Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000- 15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού!”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου